Beleef de leukste herfstactiviteiten in Noordwijk

Nu de herfst is begonnen, is het tijd om te genieten van alles wat Noordwijk en de omliggende gebieden te bieden hebben. Verken de wandel- en fietspaden door de betoverende Bollenstreek. Laat je verrassen door de diverse musea in Noordwijk en Leiden, die interessante tentoonstellingen en verhalen presenteren. Voor een dag vol plezier voor het hele gezin zijn er tal van kindvriendelijke activiteiten in de regio. Maak van deze herfst een seizoen om te herinneren met de vele mogelijkheden die Noordwijk te bieden heeft!

 

Sportieve Herfst: ontdek de actieve activiteiten in Noordwijk.

Van donderdag 10 tot en met zaterdag 13 oktober 2024 zal voor de derde keer de Duin en Bollen Vierdaagse worden gehouden. De Duin en Bollen Vierdaagse voert je door alle dorpen van de Duin- en Bollenstreek, waar de bewoners zich van hun allerbeste kant laten zien. Naast natuurlijk veel muziek, vermaak, leuke attracties en gezellige toeschouwers onderweg, die je dat broodnodige zetje naar de finish geven. Zorgeloos meelopen? Ontdek ons Duin en Bollen Vierdaagse arrangement!
 
Liever een strandwandeling? Doe mee aan de 11 Strandentocht op zaterdag 2 november! Loop langs elf prachtige stranden in één dag en kies uit drie afstanden: 12,5 km, 25 km of 50 km. Ervaar de ruige kustlijnen, de golvende zee en de verfrissende zilte lucht van oer-Hollands strandlandschap. Dit is de ultieme test voor renners, joggers en wandelaars die hun grenzen willen verleggen. Durf jij de tocht der tochten aan?
 

Met het hele gezin op pad.

Op zoek naar een leuk en leerzame activiteit met kinderen? Bezoek de ESA Open Dag! Het testcentrum van de Europese ruimtevaartorganisatie opent voor de elfde keer zijn deuren voor het grote publiek. Dit is je kans om een uniek kijkje achter de schermen van de Europese ruimtevaart te nemen en alles te ontdekken over de fascinerende wereld van ruimteonderzoek. 
 

De volgende activiteiten staan de komende weken ook op de planning.

Op 7 november kun je tijdens Food La Route in Katwijk genieten van een unieke culinaire avond. In vier toprestaurants proef je elke gang met bijpassende wijn, terwijl je tussen de sfeervolle locaties wandelt. Een avond vol heerlijk eten, gastvrijheid en bijzondere verrassingen!

Van woensdag t/m zondag organiseert de Oude Sterrewacht in Leiden rondleidingen. Bij een rondleiding neemt een student sterrenkunde je mee naar een van de alleroudste telescopen van Nederland en wordt er meer uitgelegd over de Geurbeleving. Zeker een bezoek waard!

Van 10 tot en met 20 oktober 2024 vindt het Leiden International Film Festival plaats: 11 dagen vol premières, bijzondere filmvertoningen en feestjes. Dit toonaangevende festival brengt films van over de hele wereld, van arthouse tot blockbusters. Mis het niet!
 

Ontdek de binnenstad van Leiden.

Ontdek de duistere geschiedenis van Leiden tijdens de Spooktocht Leiden, geleid door de eigenzinnige gids Ben Ruwgans. In deze 2 uur durende tocht vervaagt de grens tussen feit en fictie. Liever een klassieke stadswandeling? Het Gilde Leiden biedt tot en met 31 oktober rondleidingen door de historische binnenstad.
 

Huur een fiets bij Hotel de Baak Seaside

Als je op zoek bent naar een leuke manier om de omgeving van Noordwijk te ontdekken, dan is het huren van een fiets bij Hotel de Baak Seaside een geweldige optie. Je kunt de interactieve kaart raadplegen. Deze kaart wordt wekelijks geüpdatet en toont de mooiste dahlia-showtuinen op de Flower Map.

Als je verblijft bij Hotel de Baak Seaside, dan kun je genieten van de vernieuwde kamers. De landzijde kamers zijn volledig gerenoveerd en een groot deel van de zeezijde kamers hebben een nieuwe, moderne styling. Om je verblijf nog specialer te maken, kun je ook een fles wijn op de kamer bijbestellen, een fiets huren of zelfs een celebration package op de kamer bestellen. Er is genoeg te doen en te ontdekken in Noordwijk tijdens de herfst, dus boek nu je verblijf bij Hotel de Baak Seaside!