Kunstexpositie van Cécile Verwaaijen bij Hotel de Baak Seaside

Cécile Verwaaijen groeide op in de stoffenzaak van haar moeder, waar de liefde voor textiel is ontstaan. Die uitte zich aanvankelijk in het verbeelden van de textuur van stoffen in schilderijen. Daarna speelde het materiaal zelf een rol om tot een realistische weergave te komen.

De beeldtaal is tactiel, zacht en vrouwelijk. Ze componeert stoffen tot sfeervolle, ruimtelijke composities. In de sensuele werken waarin ritme, vorm en kleur de toon zetten, ontvouwt zich een nieuwe zinnenprikkelende ruimte.

Voor wie verder wil kijken dan de oppervlakte schuilt er nog een extra laag in het werk: door de uitgesproken keuzes in kleur, vorm, dessin en patroon, reflecteert de kunstenaar stiekem op de mannelijke dominantie in de moderne kunst. Met elk werk doet ze een voorstel tot een alternatieve en meer vrouwelijke kunstbeleving.

flower_52_x_63cm_2023    gold_cecile verwaaijen    Stripes_68_x_84_cm_2023

Voor meer info: www.cecileverwaaijen.com of kijk op Instagram: @cecileverwaaijen

Cécile Verwaaijen is medeoprichter van een online platform voor vrouwelijke kunstenaars. Kijk voor verhalen over kunst, kunstenaarschap en kunstwereld vanuit een vrouwelijk perspectief op www.kunstencarriere.com of op Instagram: @kunstencarriere