In de keuken bij Hotel de Baak Seaside wordt gekookt met natuurlijke streekproducten. Aangezien wij bijna op het het strand van Noordwijk gevestigd zijn, is zout voor ons met recht een streekproduct te noemen. In ieder gerecht zit wel zout verwerkt, maar zout kan ook als bereidingswijze dienen! Bij Hotel de Baak Seaside delen we graag het recept 'Peren bereid in zout' met jou. Dit bijgerecht smaakt overheerlijk bij wild en gevogelte. Het heeft van alles wat; een beetje zout, het zoet van de peren en de echte smaak van de barbecue.
Dit recept kan niet mislukken. Ga jij dit maken als bijgerecht van jouw volgende diner? Wij horen het graag. Deel je resultaat op de socials met de #HoteldeBaakSeasideRecept en wie weet zie jij jouw creatie terug op onze tijdlijn.
- 7 grote peren (wij gebruikten conference peren)
- 1,5 kg grof zout
- Zet de peren rechtop in een braadslede
- Bedenk de peren volledig met zout
- Zet de peren een uur in de barbecue
- Haal de peren uit de pan, schil ze en verwijder de kern
- Pureer de peren in de blender