Recept: Chocoladesaus met olijfolie en zeezout
Deze keer een variant op de klassieke chocoladesaus verrijkt met olijfolie en zeezout. Heerlijk als toevoeging bij je dessert.
Pure chocolade is erg gezond en kan verschillende gezondheidsvoordelen opleveren, zoals een verminderde kans op bloedklontering, een verhoging van het goede cholesterolgehalte, een verlaging van de bloeddruk en een verminderde kans op dementie of alzheimer.
Energiek, duurzaam en vooral lekker! Dat zijn de speerpunten in de keuken van Hotel de Baak Seaside. Naast het feit dat goede voeding een belangrijke factor is in het optimaal presteren, is het ook belangrijk dat het lekker is! Wij vinden dat voeding een beleving moet zijn. Onze koks doen hier elke dag hun uiterste best voor.
Ingredienten:
– 2 dl slagroom
– 4 dl melk
– 100 gram glucose (suiker siroop)
– 400 gram pure chocolade
– 150 ml olijfolie
– 1 theelepel zeezout
Materialen:
– Kookpan 25 cm doorsnee
– Weegschaal
– Litermaat
– Bekken
– Garde
– Bewaarbakje
Bereiding:
- Breng de slagroom, melk en glucose samen aan de kook en laat de glucose al roerend oplossen.
- Weeg de chocolade af in een bekken en giet hier de kokende room/melk op.
- Laat 1 minuut staan en roer vervolgens door met een garde.
- Roer de olijfolie met behulp van een garde door de saus. Roer er als laatste het zeezout door.
- Laat afkoelen en bewaar in een goed afgedekt bakje.
- Warm de saus à la minute op.
Aandachtspunten:
Bij melkproducten goed uitkijken dat het niet overkookt.