Zoete aardappelen zijn rijk aan calcium, vitamine C en natuurlijke suikers. Dit zorgt voor een energieboost, vitaal gevoel en vermindert de drang naar verwerkte suikers.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 8 kervelwortels
- 1 oranje zoete aardappel
- 1 witte zoete aardappel
- 4 aardperen
- 1 witte pastinaak
- 250 gram roomboter
- palmkool
- takje rozemarijn
- olijfolie
- zout
Bereidingswijze
- Pak de aardperen in aluminiumfolie met een scheutje olijfolie.
- Pak de zoete aardappelen in aluminiumfolie met een snufje zout en een takje rozemarijn.
- Pof de aardperen en aardappelen in circa 50 minuten in de oven op 180 graden.
- Laat afkoelen en snijd de aardperen in de lengte open.
- Lepel het vruchtvlees eruit.
- Laat vervolgens de schil goed drogen in de oven en frituur daarna goudbruin.
- Doe de boter in een pan en laat deze uitbruisen tot het een goudbruine kleur krijgt, dit proces heet ‘beurre noisette’.
- Giet de boter door een zeef en vang deze op in een kom.
- Maak de pastinaak schoon en blancheer deze in een pan met water met een snufje zout totdat het beetgaar is.
- Borstel de kervelwortels onder de kraan totdat al het zand weg is.
- Bak de kervelwortels in de beurre noisette gaar.
- Druk de oranje en witte zoete aardappelen gescheiden van elkaar door een bol zeef.
- Smeer de crème van aardpeer en de zoete aardappelen schuin tegenover elkaar en maak met de rest van de ingrediënten het bord op.
- Garneer met de palmkool.