Wij kiezen voor verantwoorde producten, aangezien ‘Energiek’, ‘Duurzaam’ en ‘Lekker’ in het vitaliteitsconcept van Hotel de Baak Seaside heel belangrijk zijn. Zo kan je optimaal blijven leren en jezelf blijven ontwikkelen op bijvoorbeeld een van onze prachtige leerlocaties. Deze gezonde pepernoten zonder toegevoegde suikers sluiten hier uitstekend op aan.
Ingrediënten:
• 150 gram spelt- of boekweitmeel
• 50 gram amandelmeel
• 2 theelepels speculaaskruiden
• 4 theelepels kaneel
• 5 eetlepels kokosolie
• 4 eetlepels plantaardige amandelmelk
• 20 gram kokosbloesemsuiker
Materialen:
• Oven
• Steelpan
• Mengkom
• Spatel
• Bakplaat (oven)
• Bakpapier
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Verwarm het kokosvet tot een vloeibare olie.
3. Giet in een kom samen met alle ingrediënten.
4. Meng alles goed door elkaar tot een deeg.
5. Kneed er balletjes van, en druk ze plat tot pepernoten.
6. Verdeel de pepernoten op een bakplaat met bakpapier.
7. Plaats voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
8. Wacht zeker totdat de pepernoten lichtbruin kleuren.
Aandachtspunten:
• Is het deeg te droog? Voeg dan extra melk toe. Is het te nat, voeg dan wat extra meel toe.
• Lukt het niet om er balletjes van te draaien? Plaats het deeg een tijdje in de koelkast.
• Notenallergie? Vervang dan het amandelmeel voor spelt-of boekweitmeel.